Talvirenkaita edullisesti laadusta tinkimättä

By kuljetuspaasonen.fi


Posted On 29 Aug 17 - 01:08:27Talven tullessa jokavuotinen ensilumi saattaa yllättää autoilijat pahemman kerran ja autokorjaamot, joissa renkaat vaihdetaan, ruuhkautuvat monen viikon ajaksi. Siksi on hyvä valmistautua etukäteen, sillä tiedämmehän, että talvi tulee vuosittain joka tapauksessa ja turvalliset lainmukaiset vaatimukset täyttävät talvirenkaat ovat pakollinen hankinta. Liukkailla ajaminen voi olla hengenvaarallista, jolloin on tärkeää sijoittaa turvallisuuteen, ennen kuin on lähdettävä liikenteeseen yllättävän lumisateen sattuessa esimerkiksi työpäivän aamuna.

Erilaisia vaihtoehtoja talvirenkaiden ostoon

Suomessa yleisemmät renkaat ovat nastarenkaat, joissa riittävän uran lisäksi on tasaisin väliajoin kiinnitettyjä nastoja, jotka vaikuttavat merkittävästi auton liukumisen estämiseen liukkaalla jäisellä kelillä tai lumisateessa. Toinen vaihtoehto talvirenkaille on nastattomat renkaat, joita kutsutaan kitkarenkaiksi. Niitä voidaan pitää käytössä myös ympärivuotisesti, mutta nastalliset talvirenkaat on vaihdettava viimeistään 1.12. joka vuosi.

Vaihda renkaat kelejä ennakoiden

Vaikka pakollinen renkaanvaihto Suomessa on joulukuun ensimmäisenä päivänä, ei kannata odottaa renkaiden ostoa ja vaihtoa siihen saakka. Loppusyksyn taittuessa talveksi on normaalia, että marraskuussa tai jopa lokakuussa tulee epävakaisia ilmoja, jolloin renkaat on hyvä vaihtaa ennakoimalla etukäteen. Jos aiot vaihtaa talvirenkaat itse, ne on hyvä tilata hyvissä ajoin lokakuun alussa. Säätiedotuksia kannattaa tarkkailla myös renkaanvaihto mielessään tai varata aika korjaamolle renkaiden vaihtoon hyvissä ajoin. Monissa korjaamoissa ei ole mahdollista saada aikoja samalle päivälle tai edes seuraavalle juuri renkaanvaihtosesongin aikaan.

Talvirenkaita edullisesti internetistä

Renkaiden ostamiseen ei kuitenkaan välttämättä tarvitse käyttää valtavan suuria rahamääriä, sillä talvirenkaita edullisesti saa ostettua esimerkiksi internetistä. Niitä on mahdollisuus saada myös vähän käytettyinä esimerkiksi erilaisista korjaamoista ja purkaamoista, mutta syksyn tullessa korjaamoilla ei ole enää varastoissaan suuria määriä talvirenkaita. Renkaiden laatuun kannattaa kiinnittää huomiota, mutta laadukkaita renkaita on mahdollista saada edullisesti, sillä usein ne valmistetaan samoissa tehtaissa ja samoin metodein kuin nimekkäät merkkirenkaat.


messages.blogsearch

messages.blogcategories